Een missie (z)onderdak? Missionaire hulp aan duizenden kinderen

Een missie (z)onderdak? Missionaire hulp aan duizenden kinderen

 
 

Een missie (z)onderdak? Over mogelijke missionaire hulp aan kinderen

Paul en Daphne aan het woord:
“Terwijl we na afloop van de Vakantie Bijbel Club in augustus 2017 al onze zegeningen telden, werd er, vlak voor vertrek en uit louter nieuwsgierigheid, een te koop staand pand recht tegenover de B&B bekeken. Is dit mogelijk een plek om de groeiende VBC onder te brengen? Het bleek te gaan om een fraaie Victoriaanse twee-onder-een-kap woning. Grote kamers, een enorme zolder en twee bijgebouwen in de achtertuin. Alles in zeer goede staat.

Na slechts enkele minuten werd ons spontane bezoekje eigenlijk al één groot avontuur. Want eenmaal binnen realiseerden we ons razendsnel dat we eigenlijk door een groot stuk ‘gereedschap’ liepen! Al onze ideeën & wensen rondom structurele hulp aan 4.000 ‘Gura-kinderen’ (die niets om handen hebben) zouden hier allemaal onderdak kunnen vinden. Klik snel op de button en vergaap je met ons aan de vele mogelijkheden die dit onderdak aan de Missie zou kunnen gaan bieden! “

Download hier onze Gebouw brochure
75% van het gebouw is nu in bezit van Paul en Daphne. DV zo snel mogelijk wordt het laatste deel gekocht en kunnen we beginnen met de verbouwing. Het wordt een prachtig stuk ‘gereedschap’ om Gods werk voor de kinderen in Gura onderdak te gaan bieden. Geeft u ook?  Lees meer over Het gebouw.

UPDATE januari 2019

 
Aankoop van het gebouw: met het doen van een aanbetaling bij de notaris is de eerste stap gezet naar de aankoop van het gebouw. Eind maart 2019 hopen we de eerste fase van aankoop af te kunnen ronden.
We ‘bezitten’ dan ca. 75%: de helft van het gebouw, de bijgebouwen op het achtererf en alle grond. Eind 2019 hopen we het laatste deel van het gebouw te kunnen aankopen.
 
Fondsenwerving: ons gebed is dat God onze inspanningen rondom de fondsenwerving zegent. Als kleine startende stichting best een avontuur, maar de roeping is sterk en er zijn al veel bijzondere dingen gebeurd. Ben je een professionele fondsenwerver of ken je er een: laat het weten.
 
Huidige ontwikkelingen: op dit moment verkopen Paul & Daphne hun huis in Almere; als ze gaan verhuizen (medio februari?) kunnen ze direct hun intrek nemen in het nieuwe pand. Hun Roemeense papieren zijn al in orde.
Eenmaal daar kwartier gemaakt, hopen ze een drietal bouwkundige vrijwilligers te gaan ontvangen. Zij gaan kijken wat en hoe het gebouw aangepast moet worden voor gebruik van de missie.
 
Korte termijn plannen: De verbouwing zal in fasen worden gedaan, naar mate van prioriteit. We hopen dat dat in april/mei/juni kan gebeuren. Klussers zijn tegen die tijd meer dan welkom. Heb je interesse, neem dan contact op, dan beantwoorden we al je vragen over bijvoorbeeld kosten, reizen etc. In de komende maanden hopen we dan onze eerste activiteiten in het nieuwe gebouw te starten: missie onder dak!
 
Wil je op de hoogte blijven meld je dan even aan  onder aan deze pagina voor de nieuwsbrief UPDATE.
Deel en help ons helpen