Over de stad Gura Humorului

Over de stad Gura Humorului

Missie Gura in: Gura Hurmorului
Dit is de officiële naam van de stad; deze dankt zij aan de rivier de ‘Humor’, die door de stad stroomt en er uitmondt in de grotere rivier de Moldova.
‘Gura’ betekent ‘mond’ en is voor Nederlanders in- en rondom de stichting een soort afkorting geworden; voor de lokale Roemenen is dat veel logischer, zij korten af met ‘Hoemor’.
 
Er leven ruim 17.000 mensen en is prachtig gelegen aan de voet van de Karpaten. Alle basisvoorzieningen zijn er aanwezig, zoals een klein streekziekenhuis, een stadhuis, winkels, scholen en kerken. In de omgeving is het, voor Roemeense begrippen, toeristisch; mede omdat er in de regio eeuwenoude kloostercomplexen liggen van grote historische waarde en ook is er een Skipiste met een kabelbaan waar veel Roemenen naar toe komen voor een Wintersportvakantie.. Wil je een vakantie plannen in Gura Humorului, laat het ons weten, want we kunnen je een prachtige tijd bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan geheel verzorgde wandelvakanties, of aan Wintersport. 
 
Geschat wordt dat er meer dan 4.000 kinderen en jongeren leven. De gezinnen waar ze uitkomen zijn vaak gebroken door echtscheiding en economische omstandigheden: heel veel ouders werken in Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Italië en zijn vaak maandenlang van huis. Missie Gura wil deze kinderen helpen met aandacht, liefde, gesprek en bemoediging. Dit kan ook heel praktisch gestalte krijgen in de vorm van huiswerkbegeleiding, of bijvoorbeeld een wekelijkse houtbewerkingsclub, kooklessen, of bewustwording en weerbaarheid voor met name jonge tiener-meiden; waar maar behoefte aan blijkt te zijn. Alles tot eer van God en tot zegen van deze nieuwe generatie Roemenen.
Deel en help ons helpen
Powered by Wolters web services | Copyright © 2024 Missie Gura