Zomer VBC 2019 in Gura Humorului (RO)

Zomer VBC 2019 in Gura Humorului (RO)

De voorbereidingen voor de Zomer VBC zijn begonnen. Ga je ook mee? 
Button aanmelden medewerkers voor VBC 2017
Wat is een Vakantie Bijbel Club?
Deze club (VBC) biedt een week lang een prachtig programma voor kinderen van ongeveer 4 – 14 jaar. Iedere middag is er vrije inloop, inschrijving, er wordt uit volle borst gezongen, Bijbel gelezen, toneelstukjes gedaan, geschminkt, gekeken naar sketches, geknutseld, getekend, gelachen, gegeten, gedronken en gebeden. Een week lang feest! In 2019 doen we twee volle weken. Vrijwilligers uit Nederland en Roemenië doen weer mee, voor één van de weken of allebei. 
 
Waarom doen we dit?
Het concept van een Vakantie Bijbel Club leerden we in Almere, maar in Roemenië bleek het minstens zo goed te gaan. De kinderen hebben in de zomer 3 maanden vakantie, maar er is geen geld om op vakantie te gaan en er zijn alleen voor de paar allerrijkste families faciliteiten zoals bijvoorbeeld een sportclub. Niet zo gek dat we in 2017 zomaar 80 kinderen over de vloer kregen! Sommige ouders komen mee en blijven de hele middag meegenieten. Aan het einde van de week krijgen de kinderen hun eigen Bijbel mee naar huis. Veel kinderen zingen de liedjes van de club thuis dapper door. 
 
Wanneer is VBC?
In 2019 hopen we de eerste week te starten op maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli. Je wordt als vrijwilliger op 20 juli verwacht voor de voorbereidingen en kennismaking met elkaar.
Op zaterdag 27 juli is er een wisseldag: sommige werkers van de eerste week vertrekken, andere rusten lekker even uit, en nieuwe vrijwilligers arriveren voor de 2e week: van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus. Je logeert in een hele mooie bed & breakfast recht tegenover het VBC-gebouw.
 
Wil je mee?
Welkom! Je hoeft geen ‘expert’ te zijn, wel verwachten we een hart voor God & voor kinderen van je. We kijken na de kennismaking vervolgens welke taak het beste bij je past. Wat voor taken kun je aan denken? Presenteren van de programma-onderdelen, voor de catering zorgen, misschien kun je toneelspelen, of schminken; maar we zoeken ook muzikanten, technici, sporters, noem maar op. Krijg je al zin in een week feest? Voor meer informatie en opgave: klik hier
 
Geven voor de VBC
Kun je niet mee naar Roemenië maar draag je de kinderen een warm hart toe, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina, dank- en bid mee en – waar mogelijk-  geef een gift om het financieel allemaal mogelijk te maken! Dank je wel.
Deel en help ons helpen