Zomer VBC 2019 in Gura Humorului (RO)

Data VBC 2020 zijn bekend!

Wij hopen de Zomer VBC 2020 van 18-25 juli te gaan houden

Ben je al een keer (of meer) mee geweest, of wil je voor het eerst graag meedoen met de VBC in Gura Humorului? Je kunt je alvast aanmelden door op de button te klikken.

De voorpret kan beginnen…

Vakantie Bijbel Club* 2019 Gura Humorului 2019

Dit jaar was er een NL-team en een RO-team die samensmolten tot één groot Team (30 mensen) vol talenten en gaven! Er was zóveel ervaring, liefde, kracht, inspiratie en allerlei ander moois, dat we ieder moment genoten. En als het Team al zó mooi is samengesteld, dan is het Groot Feest voor de kinderen uit de buurt! En dat klopte, vijf dagen lang.

Een impressie van de Zomer VBC 2019 in Gura Humorului

NIEUW: Roemeens programma

‘Avontuur op 4 wielen’ was de naam van het programma dat we gebruikten. Het is ontwikkeld door een Roemeens organisatie (EGM) die Kinderwerk in het gehele land verzorgt. Ons programma leidde de kinder-teams langs ‘stations’ waar verschillende de programma-onderdelen plaatsvonden: zingen, spelletjes, knutselen, Bijbelverhaal, toneel, schminken, etc. etc. Allemaal rond het thema ‘Avontuur op Wielen’. Bekijk de foto’s dan krijg je een goede indruk van al het moois dat we meemaakten!

* Wat is een Vakantie Bijbel Club?

Deze club (VBC) biedt een week lang een prachtig programma voor kinderen van ongeveer 4 – 12 jaar. Iedere ochtend is er vrije inloop, inschrijving, er wordt uit volle borst gezongen, Bijbel gelezen, toneelstukjes gedaan, geschminkt, gekeken naar sketches, geknutseld, getekend, gelachen, gegeten, gedronken en gebeden. Een week lang feest!

Waarom doen we dit?

Het concept van een Vakantie Bijbel Club leerden we in Almere, maar in Roemenië bleek het minstens zo goed te gaan. De kinderen hebben in de zomer 3 maanden vakantie, maar velen hebben geen geld om op vakantie te gaan. Niet zo gek dat we in 2017 zomaar 80 kinderen over de vloer kregen! Sommige ouders komen mee en blijven de hele ochtend meegenieten. Aan het einde van de week krijgen de kinderen hun eigen Bijbel mee naar huis. Veel kinderen zingen de liedjes van de club thuis dapper door.
Ook dit jaar was er volop inspiratie en opbouw, liefde en vriendschap; het deed alle kinderen zichtbaar goed.

Steun de VBC

Kun je niet mee naar Roemenië maar draag je de kinderen een warm hart toe, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina, dank – en bid mee en – waar mogelijk –  geef een gift om het financieel allemaal mogelijk te maken! Je steunt daarmee ook de nieuwe, midweekse programma’s zoals huiswerkbegeleiding en de Kinder Bijbel Clubs. Raak betrokken en geniet van Gods werk in Gura! Dank je wel.

Deel en help ons helpen