Zomer VBC 2019 in Gura Humorului (RO)

Zomer VBC 2019 in Gura Humorului (RO)

Wij zijn blij om te melden dat we een mooie team mensen hebben die meegaan naar Roemenië deze zomer! Mocht je nog willen komen helpen op een andere tijdstip? Dan ben je van harte welkom! Neem contact met ons op en kijken we samen naar een geschikt moment en een taak waar we mensen bij nodig hebben…

 

Wat is een Vakantie Bijbel Club?
Deze club (VBC) biedt een week lang een prachtig programma voor kinderen van ongeveer 4 – 12 jaar. Iedere ochtend is er vrije inloop, inschrijving, er wordt uit volle borst gezongen, Bijbel gelezen, toneelstukjes gedaan, geschminkt, gekeken naar sketches, geknutseld, getekend, gelachen, gegeten, gedronken en gebeden. Een week lang feest! Vrijwilligers uit Nederland en Roemenië doen weer mee.
 
Waarom doen we dit?
Het concept van een Vakantie Bijbel Club leerden we in Almere, maar in Roemenië bleek het minstens zo goed te gaan. De kinderen hebben in de zomer 3 maanden vakantie, maar velen hebben geen geld om op vakantie te gaan. Niet zo gek dat we in 2017 zomaar 80 kinderen over de vloer kregen! Sommige ouders komen mee en blijven de hele ochtend meegenieten. Aan het einde van de week krijgen de kinderen hun eigen Bijbel mee naar huis. Veel kinderen zingen de liedjes van de club thuis dapper door. 
 
Wanneer is VBC?
In 2019 hopen we te starten op maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli. Je wordt als vrijwilliger op 20 juli om 15.30 uur verwacht voor de voorbereidingen, workshops en kennismaking met elkaar. Op zaterdag 27 juli vertrekken we weer richting huis, maar is het ook mogelijk om langer te blijven en Roemenië te ontdekken. Je logeert in een hele mooie bed & breakfast waar we, zoals ook in vorige jaren het programma gaan houden.
 
Roemeens programma
‘Avontuur op 4 wielen’ is de naam van het programma dat we gaan gebruiken. Het is door een Roemeens organisatie (EGM) die Kinderwerk in het gehele land en daar buiten verzorgt. Kinderkampen, VBS (Vakantie Bijbel School, ipv VBC zoals het bij ons heet (Vakantie Bijbel Club) en Zondagsschool programma’s. Alle materialen voor het knutselen zijn verkrijgbaar, naast het uitgebreide programma boeken voor de leiding. 
Wij krijgen versterking uit Suceava, waar mensen met veel ervaring ons komen helpen om de VBC naar een hogere plan te krijgen. Wij zien er naar uit!
 
 
 
Steun de VBC
Kun je niet mee naar Roemenië maar draag je de kinderen een warm hart toe, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina, dank – en bid mee en – waar mogelijk –  geef een gift om het financieel allemaal mogelijk te maken! Dank je wel.

Deel en help ons helpen