Zomer VBC 2020 in Gura Humorului (RO)

De Zomer VBC 2020 is geannuleerd...

Dag lieve mensen, helaas hebben we na uitvoerig overleg moeten besluiten om de (klassieke) VBC niet door te laten gaan, om de bekende redenen. De RO-regering is traag met versoepelen; zo gaan de scholen pas weer medio september open. We wachten af wat we mogen doen in de maand juli. Hopelijk veel, dan maar lekker improviseren. Bidden jullie mee? Dank!

VBC 2020

Wij hopen de Zomer VBC 2020 van 18-25 juli te gaan houden

Ben je al een keer mee geweest, of wil je voor het eerst graag meedoen met de VBC in Gura Humorului? Je kunt je aanmelden door op de button te klikken. De voorpret kan beginnen… 

Button aanmelden medewerkers voor VBC 2017

DE BURCHT - VERSLA DE REUZEN IN JE LEVEN!

Geannuleerd!!

Met dit prachtige (pastorale) thema hopen we komende zomer een week-lang aan de slag te gaan met de kinderen: versla groepsdruk, versla minderwaardigheid, zonden, koppigheid en angst.

Wil je dienen in Gods Koninkrijk deze zomer? Dat kan tijdens de Vakantie Bijbel Club in Gura Humorului (Gura), Noordoost Roemenië!

Wanneer: we hopen de VBC 2020 te houden van 20 tot 24 juli. We willen dan op 18 juli (om 15.00 uur) al de VBC-medewerkers (zowel uit NL als uit RO) te ontmoeten in Gura. Zaterdag 25 juli vertrekken we weer richting huis.

De reis:  er zijn diverse mogelijkheden voor het reizen naar Gura:

• Met de auto: 2200 km. in 2-3 dagen te rijden. 

• Per vliegtuig van Eindhoven naar Cluj-Napoca (RO) waar je na een overnachting in Cluj de volgende dag met de trein door de Karpaten naar Gura kunt reizen. De reis vanaf Cluj naar Gura is ± 6-7 uur. Het station in Gura ligt 4 minuten lopen bij onze locatie vandaan.

• Per vliegtuig van Schiphol naar Boekarest, waarna je verder per trein naar Gura kunt, of met een binnenlandse vlucht naar Suceava (34 km. van Gura). We kunnen je daar eventueel ophalen met de auto, of je neem de trein naar Gura.

• Per vliegtuig naar Iasi (let op; geen l, maar een i), waarna je verder per trein naar Gura kunt.  

Aankomst: hopelijk is iedereen uiterlijk zaterdagmiddag 18 juli om 14.30 uur aanwezig in Gura. Laat ons weten als het anders is. De voorbereidingen en een training voor de medewerkers start dan om 15.30 uur.

Locaties: de VBC wordt gehouden van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli 2020. Alle medewerkers verblijven in B&B Dumbrava. Het programma van de VBC speelt zich af in het Missie Gura GEBOUW daartegenover.

Kosten: de kosten exclusief het reizen zijn € 300,-  per persoon. Tijdens het verblijf genieten wij van een ALL-IN arrangement. Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen fondswerving;  het is natuurlijk mogelijk om jezelf te laten sponsoren. 

Ga je niet mee, maar wil je de VBC wel financieel ondersteunen, zie daarvoor de pagina GEEF in het menu.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via: info@missiegura.nl of meld je, onderaan deze pagina, aan voor onze nieuwsbrief UPDATE. 

Voor het tweede jaar: Roemeens programma

‘De Burcht – Versla de reuzen in je leven’ is de naam van het programma dat we deze zomer gaan gebruikten. Het is ontwikkeld door een Roemeens organisatie (EGM) die Kinderwerk in het gehele land verzorgt. Ons programma leidde de kinder-teams langs ‘stations’ waar verschillende de programma-onderdelen plaatsvonden: zingen, spelletjes, knutselen, Bijbelverhaal, toneel, schminken, etc. etc. Allemaal rond het thema ‘De Burcht – Versla de reuzen in je leven’.

In de vijf dagen van de VBC zullen de kinderen ontdekken dat ze de reuzen van hun leven kunnen verslaan: de groepsdruk, het complex van minderwaardigheid, zonde, koppigheid en angst.

De lessen die de leidraad vormen in dit thema zijn afkomstig uit het leven van de grote commandant Joshua, een van de machtigste leiders van het Joodse volk. Geselecteerde afleveringen uit het leven van deze held, laten zien dat hij dat ook hij geconfronteerd werd met moeilijke beslissingen en verleidingen, maar correct bewapend kon hij weerstand bieden:

    • We willen dat zijn voorbeeld wordt doorgegeven aan kinderen die de groepsdruk zullen kunnen weerstaan ​​door juiste keuzes te maken, zelfs als hun vrienden anders doen. 
    • Om het minderwaardigheidscomplex te overwinnen en te weten dat hun waarde door God is bepaald. 
    • Dat ze bevrijd kunnen worden van zonde door vergeving van God te ontvangen. 
    • Om hun koppigheid te overwinnen door te leren luisteren naar degenen die autoriteit over ze heeft 
    • En te vertrouw op God als er zoveel angsten zijn.

 

Wat is een Vakantie Bijbel Club?

Deze club (VBC) biedt een week lang een prachtig programma voor kinderen van ongeveer 4 – 12 jaar. Iedere ochtend is er vrije inloop, inschrijving, er wordt uit volle borst gezongen, Bijbel gelezen, toneelstukjes gedaan, geschminkt, gekeken naar sketches, geknutseld, getekend, gelachen, gegeten, gedronken en gebeden. Een week lang feest!

Waarom doen we dit?

Het concept van een Vakantie Bijbel Club leerden we in Almere, maar in Roemenië bleek het minstens zo goed te gaan. De kinderen hebben in de zomer 3 maanden vakantie, maar velen hebben geen geld om op vakantie te gaan. Niet zo gek dat we in 2017 zomaar 80 kinderen over de vloer kregen! Sommige ouders komen mee en blijven de hele ochtend meegenieten. Aan het einde van de week krijgen de kinderen hun eigen Bijbel mee naar huis. Veel kinderen zingen de liedjes van de club thuis dapper door.
Ook dit jaar was er volop inspiratie en opbouw, liefde en vriendschap; het deed alle kinderen zichtbaar goed.

Steun de VBC

Kun je niet mee naar Roemenië maar draag je de kinderen een warm hart toe, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina, dank – en bid mee en – waar mogelijk –  geef een gift om het financieel allemaal mogelijk te maken! Je steunt daarmee ook de nieuwe, midweekse programma’s zoals huiswerkbegeleiding en de Kinder Bijbel Clubs. Raak betrokken en geniet van Gods werk in Gura! Dank je wel.

Vakantie Bijbel Club (VBC) 2019 Gura Humorului- een terugblik

Dit jaar was er een NL-team en een RO-team die samensmolten tot één groot Team (30 mensen) vol talenten en gaven! Er was zóveel ervaring, liefde, kracht, inspiratie en allerlei ander moois, dat we ieder moment genoten. En als het Team al zó mooi is samengesteld, dan is het Groot Feest voor de kinderen uit de buurt! En dat klopte, vijf dagen lang.

Deel en help ons helpen