Zomer VBC 2021 in Gura Humorului (RO)

Vakantie Bijbel Club 2021

Wij hopen in juli 2021* twee weken VBC te organiseren! Wij verwachten de vrijwilligers uit zowel NL als RO in Gura Humorului van 10-17 juli, en van 17-24 juli. Je kun kiezen of je voor week 1, week 2, of beide wilt komen. Welkom!

Op 10 juli om 15.00 uur gaan we in Gura Humorului van start met al de VBC-vrijwilligers (zowel uit NL als uit RO). Zaterdag 17 juli is de “ruildag” voor de vrijwilligers die voor één van de twee weken komen en op zaterdag 24 juli sluiten we samen af en vertrekken weer richting huis.

Ben je al een keer mee geweest, of wil je voor het eerst meedoen met de VBC in Roemenië? Je kunt je aanmelden door op de blauwe button te klikken. De voorpret kan beginnen… 

* Onder voorbehoud van corona-restricties. Mocht je als NL-vrijwilliger zonder quarantaine naar Roemenië kunnen komen, dan gaan we gewoon door… maar zo niet, dan moeten we plan B uitvoeren, helaas zonder de NL- vrijwilligers. Wij hopen uiterlijk begin juni hierover te kunnen besluiten.

DE BURCHT - VERSLA DE REUZEN IN JE LEVEN!

Met dit prachtige (pastorale) thema hopen we komende zomer een week-lang aan de slag te gaan met de kinderen: versla groepsdruk, versla minderwaardigheid, zonden, koppigheid en angst.

Hier volgt meer informatie:

Wanneer:  

Week 1: van maandag 12 t/m vrijdag 16 juli  voor kinderen van 5-8 jaar, en in de middag kinderen van 13-16 jaar.

Week 2: van maandag 19 t/m vrijdag 23 juli  voor kinderen van 9-12 jaar, en in de middag kinderen van 13-16 jaar.

Plan in grote lijnen:

Leeftijdsgroep 5-8 jaar (Thema uitwerken en uitvoeren met de leeftijd in gedachten) 

Zingen, bidden, Bijbelverhaal, Bijbeltekst, sketch, spel, knutselen, sport

Leeftijdsgroep 9-12  jaar (Thema uitwerken en uitvoeren met de leeftijd in gedachten) 

Zingen, bidden, Bijbelverhaal, Bijbeltekst, sketch, spel, knutselen, sport. Maar ook aandacht geven aan goede keuzes maken in het leven, God in je leven. Jezus leren kennen en een keuze kunnen maken voor Hem. Thema wat dieper uitwerken dan voor de jongste groep.

Leeftijdsgroep 13-16 jaar (Thema uitwerken en uitvoeren met de leeftijd in gedachten) 

Veel aandacht geven aan hun dagelijkse leven, strijd, moeiten, angsten. Maar ook toekomstplannen, leven met God, hulp aanbieden door een persoonlijk gesprek, samen bidden, enz.

Voor de vrijwilligers:

Iedere morgen willen we samen ontbijten en zullen we tijd van gebed hebben. De lunch vindt plaats als de kinderen vertrokken zijn en voordat de tieners komen. In de avond is er ruimte voor toerusting en afsluiting van de dag voor wie logeren in de B&B…

Het lijkt ons goed om het tienerprogramma te laten draaien door ploegen die elkaar per dag afwisselen. De andere ploeg is dan vrij.

Meer over het thema lees je verderop.

Reizen van NL naar Gura: 

• Met de auto: 2200 km. in 2-3 dagen te rijden, of in 24 uur als je met meerdere personen om de beurt rijdt 😃

• Per vliegtuig van Eindhoven naar Cluj-Napoca (RO) waar je na een overnachting in Cluj de volgende dag met de trein door de Karpaten naar Gura kunt reizen. De reis vanaf Cluj naar Gura is ± 6-7 uur. Het station in Gura ligt 4 minuten lopen bij onze locatie vandaan.

• Per vliegtuig van Schiphol naar Boekarest, waarna je verder per trein naar Gura kunt, of met een binnenlandse vlucht naar Suceava (34 km. van Gura). We kunnen je daar eventueel ophalen met de auto, of je neem de trein naar Gura. Het station is 4 minuten lopen bij ons vandaan.

• Per vliegtuig naar Iasi (let op; geen l, maar een i), waarna je verder per trein naar Gura kunt.  

Aankomst: Op zaterdagmiddag 10 en/of 17 juli willen we allemaal om 14.30 uur aanwezig in Gura. (Laat ons weten als het anders is). De voorbereidingen en een training voor de vrijwilligers starten om 15.30 uur. We vinden het belangrijk om van de NL- en RO-vrijwilligers één hecht team te maken.

Locaties: Alle vrijwilligers verblijven in B&B Dumbrava, aan de Stefan Cel Mare 76, Gura Humorului, Romania. Het programma van de VBC speelt zich af in- en rond ons gebouw ‘Mozaic din Viața’ tegenover deze B&B.

Kosten: € 300,-  per persoon exclusief het reizen . Tijdens het verblijf genieten je van een ALL-IN arrangement. Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen fondsenwerving;  het is natuurlijk mogelijk om jezelf te laten sponsoren. Wees creatief! 😃

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via: info@missiegura.nl of wil je meer weten over Missie Gura, meld je onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief UPDATE. 

 

Meer over ons VBC thema

Voor het tweede jaar een Roemeens programma

‘De Burcht – Versla de reuzen in je leven’ is de naam van het programma dat we deze zomer gaan draaien. Het is ontwikkeld door een Roemeense organisatie (EGM) die kinderwerk in Roemenië en daarbuiten verzorgt.

Ons programma leidt de kinder-teams langs 4 ‘stations’ waar verschillende programma-onderdelen plaatsvinden: zingen, spelletjes, knutselen, Bijbelverhaal, toneel, schminken, etc. etc. Allemaal rondom het thema ‘De Burcht – Versla de reuzen in je leven’.

In de vijf dagen van de VBC zullen de kinderen ontdekken dat ze de reuzen in hun leven kunnen verslaan: de groepsdruk, het minderwaardigheidscomplex, zonde, koppigheid en angst.

De lessen die de leidraad vormen in dit thema zijn afkomstig uit het leven van de grote legercommandant Jozua, één van de machtigste leiders van het Joodse volk. Geselecteerde afleveringen uit het leven van deze held, laten zien dat ook hij geconfronteerd werd met moeilijke beslissingen en verleidingen, maar correct bewapend kon hij weerstand bieden:

    • We willen dat zijn voorbeeld wordt doorgegeven aan kinderen die de groepsdruk zullen kunnen weerstaan door juiste keuzes te maken, zelfs als hun vrienden anders doen. 
    • Om het minderwaardigheidscomplex te overwinnen en te weten dat hun waarde door God is bepaald. 
    • Dat ze bevrijd kunnen worden van zonde door vergeving van God te ontvangen in Jezus. 
    • Om hun koppigheid te overwinnen door te leren luisteren naar degene die autoriteit over ze heeft. 
    • En te vertrouwen op God als er veel angsten zijn.

Wat is een Vakantie Bijbel Club?

Deze club (VBC) biedt een week lang een prachtig programma voor kinderen van ongeveer 5 -12 jaar. Iedere ochtend is er vrije toegang voor iedereen; dan vindt de inschrijving plaats; er wordt uit volle borst gezongen, Bijbel gelezen, toneelstukjes gedaan, geschminkt, gekeken naar sketches, geknutseld, getekend, gelachen, gegeten, gedronken en gebeden. Een week lang feest!

Waarom doen we dit?

Het concept van een Vakantie Bijbel Club leerden we in Almere, Nederland, maar in Roemenië bleek het minstens zo goed te gaan. De kinderen hebben in de zomer 3 maanden vakantie, maar velen hebben geen geld om op vakantie te gaan. Niet zo gek dat we in 2017 zomaar 80 kinderen over de vloer kregen! Sommige ouders komen mee en blijven de hele ochtend meegenieten. Aan het einde van de week krijgen de kinderen hun eigen Bijbel mee naar huis. Veel kinderen zingen de liedjes van de club thuis dapper door. Zelfs toen we weer terugkwamen in 2019 wisten velen nog de “oude” liedjes en Bijbelteksten nog! Er was volop inspiratie en opbouw, liefde en vriendschap; het deed alle kinderen zichtbaar goed. Ook leggen we contacten met de ouders van ‘onze’ kinderen en willen we ze beter leren kennen.

Zodra corona het toelaat en de restricties versoepeld worden, willen we weer starten met een wekelijks programma van de Kinder Bijbel Club, huiswerkbegeleiding, diverse lessen en creatieve workshops, maar ook koken met kinderen en eten met hun ouders. 

Steun de VBC

Kun je niet mee naar Roemenië maar draag je de kinderen wel een warm hart toe, meld je dan aan voor onze Update onderaan deze pagina, dank – en bid mee en – waar mogelijk –  geef een gift om het financieel allemaal mogelijk te maken!  Raak betrokken en geniet van Gods werk in Gura!
• Dank je wel • Dank je wel • Dank je wel • Dank je wel •

Vakantie Bijbel Club (VBC) 2019 Gura Humorului- een terugblik

Dit jaar was er een NL-team en een RO-team die samensmolten tot één groot Team (30 mensen) vol talenten en gaven! Er was zóveel ervaring, liefde, kracht, inspiratie en allerlei ander moois, dat we ieder moment genoten. En als het Team al zó mooi is samengesteld, dan is het Groot Feest voor de kinderen uit de buurt! En dat klopte, vijf dagen lang.

Deel en help ons helpen